Collectif DS 12
Collectif DS 12

FASHIONCLASH: Fashion Makes Sense Award 2018

19-10-2018

Afgelopen dinsdag vond de Fashion Makes Sense Award plaats gedurende het Festive Fashion Dinner bij Château St. Gerlach tijdens de 34de editie van het IAF Congres (International Apparel Federation). Na het tellen van de offline stemmen voor de Publieksprijs t.w.v. €500,- en een intens overleg door de jury voor de Jury prijs t.w.v. €2500,- hebben uiteindelijk 3 winnaars een prijs in ontvangst mogen nemen. De winnaars deze avond:

Jury prijs: Paolo Carzana
Special mention door de jury: Gal Yakobovitch
Publieksprijs: SANDERMANN

De professionele jury bestond uit DS 12 member Borre Akkersdijk (BYBORRE), Iris Ruisch (M-ODE.net), Milou van Rossum (fashion editor bij NRC) en Olgun Aydin (Manager Supply Chain Sustainability, Puma).

De FMSA is een project van FASHIONCLASH.

 

BYBORRE The Hybrid Edition™

09-08-2018

BYBORRE lanceerde afgelopen Paris Men’s Fashion Week The Hybrid Edition™ in samenwerking met het merk GORE-TEX. Deze collectie combineerde de laatste brei innovaties van BYBORRE met de materialen van GORE-TEX’s INFINIUM™ door textiel als een design platform te gebruiken.

Ook was DS Automobiles dit jaar weer de mobiliteit partner voor de mobiele showroom. Via de speciale BYBORRE app kon men een van de nieuwe DS 7 Crossbacks aanvragen die hun naar de mobiele showroom bracht om de nieuwe collectie te bewonderen.

FASHIONCLASH Festival 2018

24-07-2018

FASHIONCLASH presenteerde met Fashion My Religion! de jubileumeditie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival. Gedurende 15-16-17 juni 2018 hebben meer dan 150 veelbelovende ontwerpers en podiumkunstenaars aan het festival deelgenomen uit landen zoals Nederland, Duitsland, Italië, Portugal, Polen, Finland tot aan Peru. Het festival werd vormgegeven in het driedaagse The Route: een inspirerende pelgrimstocht langs 26 locaties met exposities, talks en 15 theater- en dansvoorstellingen.

Meer informatie over FASHIONCLASH kunt u vinden op de website.

Collectif DS 12 bij introductie DS 7 Crossback

16-03-2018

Met de lancering van DS 7 CROSSBACK afgelopen vrijdag markeert DS Automobiles een nieuw hoofdstuk voor het Franse merk. Geïnspireerd op de wereld van de mode en juwelen hanteert DS een onconventionele en avantgardistische werkwijze, met als ambitie om de know-how van de Franse luxe in de automotive industry terug te laten komen.

Geheel volgens dit gedachtegoed is DS Automobiles initiator van “Collectif DS 12”, Podium voor onafhankelijkheid. Twaalf talenten die op hun eigen wijze de avant-garde in hun vakgebied zijn en klankbord vormen voor de designers van DS Automobiles.

Snel meer nieuws over de leden van dit bijzondere gezelschap.

Een avond met Ivo Groen

02-02-2018

Afgelopen 2 februari ontmoetten de members van Collectif DS 12 de Nederlandse DS Designer Ivo Groen om te praten over avant-garde en inspiratie in Café Caron.

Verschillende onderwerpen passeerde de revue en er werden vragen gesteld zoals wat is bijvoorbeeld luxe is? ‘Luxe is met name de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen en compleet ontzorgd te worden’. Uitgebreid werd stilgestaan bij de toepassing van natuurlijke materialen en het personaliseren van de sfeer in je auto. DS werd aangemoedigd om met architectonische vormen te werken, zoals een beeldhouwer vloeiende lijnen maakt op zijn sculptuur. Er werd ook openlijk gedroomd: ‘Zou het mogelijk zijn in de toekomst om met je vingerafdruk toegang te krijgen tot je auto of services die bij de auto horen?’. Het heerlijke eten van DS 12 Member Alain Caron en zijn team en de ongedwongen sfeer van Café Caron zorgden voor een mooie kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines.

Ivo Groen was 2 februari ’s middags te gast bij De Nationale Autoshow van BNR. Naluisteren kan hier

BYBORRE Paris Men’s Fashion Week

16-02-2018

Afgelopen Paris Men’s Fashion Week vertrok BYBORRE voor de derde keer op rij naar de Franse hoofdstad met zijn mobiele showroom. Het busje, omgebouwd naar showroom, stond op verschillende plekken in de stad om naar het publiek toe te komen in plaats van andersom.

BYBORRE staat bekend om zijn samenwerkingen met grote namen zoals Nike en The North Face, maar zocht voor deze editie de samenwerking op met DS Automobiles.

Via de speciaal ontwikkelde BYBORRE app konden geïnteresseerden een speciale BYBORRE DS auto oproepen die hen naar de showroom bracht.

Collectif DS 12 op inspiratie trip naar Parijs

22-12-2017

Begin november vertrok de eerste lichting DS 12 members naar Parijs: To inspire & To be inspired was het doel! Na een luxe ontbijt in DS Store Amsterdam vertrok het gezelschap per DS 4 of DS 5 richting Parijs.

Daar aangekomen kenden de members de andere members van het Collectif DS 12 en hadden zij hun eerste DS rijervaring gekregen. DS World Paris zorgde voor een ontvangst in DS stijl met champagne en macarons waarmee het avond programma werd ingeluid. In het chique Hotel Molitor ontmoette DS Design Director Ivo Groen de members ’s avonds bij een shared dinner waarbij gepraat werd over de auto’s van de toekomst, kunst en de nieuwste hotspots. 

Thierry Metroz, Hoofd DS Design wereldwijd, ontving de members de volgende ochtend in het DS Design Center en gaf een presentatie over Avant-garde en de manier waarop DS luxe terugbrengt in voitures. Een bijzondere kijk achter de schermen met concept cars en een demonstratie van de Franse savoir-faire! 

De kick-off van het eerste jaar van Collectif DS 12 was al met al een geslaagde inspiratie trip waarbij de members elkaar en het merk DS leerde kennen.