Collectif DS 12
Collectif DS 12

leden

Sander Stoepker

Fotograaf, 10 mei 1966

Twintig jaar geleden gaf Stoepker (51) zijn jasje-dasjebaan als accountmanager eraan. ,,Ik zat echt niet lekker in mijn vel en toen kreeg ik nog promotie aangeboden ook. Dat was het moment om het roer om te gooien.’’ Hij nam ontslag en besloot te gaan doen wat hij het liefste doet: reizen en fotograferen. Hij neemt naar eigen zeggen te weinig tijd voor vrije opdrachten, maar daar waar hij de kans krijgt, profileert hij zich door originele ideeën en indringende portretten.

In korte tijd leerde hij het continent Afrika goed kennen, oa door opdrachten van Plan, Unicef en Simavi. Toen World Portraits een wedstrijd uitschreef, koste het Stoepker dan ook weinig moeite het winnende idee te leveren. ,,Ik wilde kijken wat er gebeurt met de kleding die wij in westerse landen wegdoen. In Afrika zie je veel mensen lopen in oude voetbalshirts van Gullit of Van Basten, en – iets minder oud – in die van Cocu en Bergkamp.’’

Het resultaat is Vintage Africa. Een serie portretten van mensen in Afrika met (vintage) kleding (uit het westen). Ander prominent werk is Hoofdboek, een serie over 1 vrouw, 100 hoofddoeken of Self Portraits?; een serie dubbelportretten in samenwerking met het Van Gogh Museum.

Stoepker is een fotograaf met passie voor portretten, reisfotografie, muziek en reportagewerk.

Daarnaast werkt hij veel in opdracht voor grote internationale merken en bureaus.

www.sanderstoepker.nl

werk

(c) Sander Stoepker

(c) Sander Stoepker

(c) Sander Stoepker

(c) Sander Stoepker

(c) Sander Stoepker

(c) Sander Stoepker